Eurax
Marketing Dəftəri Azərbaycan Dilində Yazılan İlk Marketinq Bloqudur!

Jan 10, 2007

Kimin dodaqları daha qeşengdi-Lopezin yoxsa Jolienin?

Başlığın metinle ne elaqesi var? Axırda soruşmalı olduğum sualı başa qoydum!
“Memmedqulu” özü alt paltar istehsal edir özü de satır!!!


Marka ticari ve hüqüqi baxımdan ve istehlakçı baxımından deyerlendirile biler. Qurmaq istediyin firmana oğlunun adını qoyarsan ve gedersen elaqeli dövlet orqanlarına hesab kitabını ödeyersen elinde bir sened başlayarsan qadın alt paltarları satmağa (Ele bilirsininiz beleleri yoxdu!). Bu oldu ticari marka! Cemi bir neçe gününü veya çox sıxışdırsalar hefteni ayırsan bunu ede bilersen. Senin qurmuş olduğun “Memmedqulu” firmasının menim gözümde yeri nedir? Bax bu esas meseledir!!!

“Memmedqulu” ne vaxt böyüyüb Marka olacaq???
Ne vaxt Azerbaycan qadınları (Azerbaycandan evvel Bakı veya hansı şeherde fealiyyete başlamısansa o şeherin ehalisi) “Memmedqulu”nu tanıyacaq (Marka bilinirliyi), ona etibar edecek (Markaya etibar), bazarda 30 qepiye alabileceyi qara kalgotgaya 1 manat, 2 manat verecek (Qebul Edilen Deyer), özüne corab almaq isteyende ilk girib baxacağı mağaza “Memmedqulu”nun mağazası olacaq, hetta başqa yerden alt paltar almayacaq (Marka bağımlısı) o zaman “Memmedqulu” olacaq İstehlakçı gözünde MARKA!

“Memmedqulu” kişi alt paltarları da satmağa başlasa???

Kişi baxır ki, artıq qadınlarla biznes yaxşı gedir, deyir “ay balam men kişi adıyla qadınlara qadın paltarı sattımsa, niye kişilere de mal satmayım ki?”. Başlayır kişi paltarları da satmağa. Ay keçir il keçir, firmanın sahibi baxır ki, işler gözlediyi kimi getmir- cürbecür rengli boxerler hamısı qalıb depoda, qara kişi corablarının çoxu hele de reflerde durur, qış qurtarıb qışlıq gece kimanolar hele de asqıdadı. “Memmedqulu”ya lap maraqlı gelen bir şey de odur ki, kişi paltarlarını da esasen alan qadınlardı. Kişiler heç mağazaya girmir. Çox az giriler. Girende de qadınla birlikde girirler! Yazığın hardan ağlına gelsin ki Memmedqulu” dönüb olub arvad !!!
Angelina Jolienin dodaqları çox qeşengdir, özü de çox qeşengdi, J.Lo da çox gözeldir, Jessica Alba da, Catherina Zetha Jones de gözel qadınlardır!!! Ancaq onlar haqqında Kimin dodaqları daha qeşengdi-Lopezin yoxsa Jolienin? yazı silsilesinde daha sonra! Helelik görek “Memmedqulu”nun başına ne gelir!!!
Sizin de fikirlerinizi öyrenmek menim üçün çox maraqlı olardı! Cemi 2 deqiqe vaxt ayırsanız fikirlerinizi yaza bilersiniz!!!

No comments: